zaterdag 6 november 2010

Een stinkend klusje

Het is alweer even geleden dat er een update was.

Een van de redenen was dat de verbouwing wat stil lag omdat er A. weinig tijd was om te klussen en B. we moesten wachten op hulp met de riolering. Er moest nogal wat veranderd worden onder de vloer voordat we een nieuwe afvoerbuis van doorsnede 110 mm naar de nieuwe badkamer konden leggen.
Test uitleggen van de buis ... boven aan zit op hoofdriool en onder is naar badkamer

De voorgaande afvoerbuis had een diameter van 50 mm en hoefde alleen water af te voeren voor een klein wc wasbakje. Als 1ste werd het gat naar beneden vergroot (15cm dik beton) en daarna moesten er nieuwe koppelingen worden geplaatst op de hoofdafvoer.
De kruipruimte maakte echter zijn naam waar en met 3 man probeerden we de klus te klaren ....... het hielp ook al niet mee dat  "iets" grondwater ( veel regen de laatste week) de kruipruimte aangenaam maakte. Na veel gevloek / gekokhalsd ( rioollucht en andere langs drijvende zaken !!!) incl. zweet en andere problemen kregen we uiteindelijk de klus klaar.
Buis 110cm met tijdelijke dop voor aansluiting wc
Nu steekt er een nieuwe en grote buis uit de vloer en kunnen we eindelijk beginnen met de afvoeren  in de badkamer. Op de foto hierboven zit rechts nog een klein buisje ..... dat gat moet nog worden vergroot voor de afzuiging van de beneden wc.