zondag 25 april 2010

Het begin van een doucheputje

Zo stond het weekend deze keer in het teken van het afmaken van de douche afvoer ...... en voordat je het niet meer weet we hebben het hier over een sleuf van ongeveer 1 meter 80 met een diepte van 8cm en een stukje met lengte 15 cm en diepte 12 cm. En om het nog wat "leuker" te maken is het beton ook nog eens bewapend ( niet dragend).
Ieder had zijn eigen taak .... ikke met de flex / haakse slijper (een voor het beton en de ander voor de ijzeren staafjes .... de bewapening) en M-J zou de breekhamer bedienen voor het uiteindelijke sloopwerk.
Zo gezegd en helaas niet gedaan gingen we verder met deze helse klus. Aan het eind van de middag waren we gelukkig klaar en kan de douche goot (tzt) geplaatst worden.
Tijd voor een pauze waarin de boodschappen werden gedaan en we wat konden eten voordat we weer verder gingen met de volgende klus ........ de wc afvoer.
We troffen de nodige voorbereidingen ( weghalen isolatie/ beton weghalen rondom afvoerbuis) om de volgende dag ( Zondag) deze oude en te kleine afvoerbuis te verwijderen zodat er op deze plaats een nieuwe en grote (110 mm) buis terug kon komen.

Zaterdag avond / nacht bleek dat er ergens een gat in een van de afvoer buizen zat (directe verbinding met riool) waardoor "lekkere" luchten het huis introkken. Deze buizen zijn grotendeels net zo oud als het huis (jaren 70) dus ze zijn waarschijnlijk aangetast door jaren van (mis)gebruik en dus wat bros aan het worden.
De enigste oplossing op dit tijdstip was ramen open en deuren sluiten en zo frisse lucht in ons huis te krijgen.

Zondag middag ( in de ochtend "moesten" we beide eerst sporten en nog wat andere dingen ondernemen) was het dan zover .... gewapend met looplamp ,zaag en afsluitdop kroop ik in de kruipruimte naar de betreffende buis.
Het voorbereidende werk duurde langer dan de klus zelf en binnen 40 minuten stond ik weer boven ....... en nu is het afwachten of het heeft geholpen of dat dit totaal niet het probleem was .... al moet erbij gezegd worden dat er een scheur van 4 cm in de buis aanwezig was.

De volgende keer weer een tochtje in de kruipruimte voor het verdere rioolbuizen werk.
Dan ook nog even een stukje graven want deze hoofdbuis ligt grotendeels onder 10cm klei die over een lengte van 1 meter 50 weggegraven moet worden.
Gelukkig kunnen we het nog moeilijker maken ...... wegens de beperkte werkruimte kruipruimte max 55 cm moet ik gebruik maken tijdens het graven van een tuinschepje .... je weet wel formaat nul.
Je ziet ik kijk er nu alweer naar uit.

*** update**** Maandag avond ......... het stankprobleem is verholpen. Afgelopen nacht zonder vervelende luchten door gekomen. Jippie