woensdag 21 oktober 2009

De verhuizing



Eindelijk was het dan zover ....... de verhuizing van de meeste en grote spullen. Konden we voorheen nog wegkomen met onze eigen auto of de "iets" grotere auto van pa (hier naast onze nieuwe blauwe aanwinst) nu moest er toch echt een busje / kleine vrachtwagen komen en een verhuislift.

We konden ook kiezen voor de zogenoemde "touw en blok" maar omdat we zaken als een piano, koelkast en grote oven niet aan een touw wilden hebben kozen we voor de andere optie.
Het andere bijkomende voordeel is dat er op een verhuislift meer kan en hij veel sneller is en als laatste met minder man / vrouw toe kan.
Het busje en verhuislift werden bij Bo-Rent gehuurd in Amsterdam Zuid-oost en binnen 45 min. konden we beginnen. Helaas stond er wel een auto voor de deur/ in de weg maar konden we erom heen werken.
We hadden gelukkig hulp van mijn vader en na ongeveer 4 uur waren de meeste zaken beneden en in de bus. Omdat we niet met de verhuislift naar Drachten wilden rijden moesten we voor 17.45 weer bij Bo-rent zijn om deze af te leveren. En dat is soms best wel moeilijk als je gebruik moet maken van de A10 (de ring) ......... het stond weer eens helemaal vast en met maar enkele minuten over hadden we het gehaald.
Daarna stond alleen nog de dagelijkse file naar Almere ons in de weg voordat we naar Drachten konden afreizen.


En hier op de laatste foto M-J (en bijrijder Fons) als volleerd vrachtwagen chauffeuse rijdend door Amsterdam opweg naar Drachten.......... Queen of the road.